Vse najboljše, NATO: Največja nevarnost ni zunaj zavezništva, ampak znotraj

dr. Božo Cerar
31. marec 2021

Veleposlanik dr. Božo Cerar: Četrtega aprila pred 72 leti se je v Washingtonu rodilo Sevrnoatlantsko zavezništvo – NATO (North Atlantic Treaty Organisation). Štiri leta po 2. svetovni vojni, tri leta po tem, ko je Winston Churchill ”razdelil” Evropo z železno zaveso in dobro leto po informbiroju, v zaostrenih razmerah razdeljene povojne Evrope, je z razlogom nastalo zavezništvo, ki se ohranja kot čvrst dejavnik čezatlantskega partnerstva in vzajemne varnosti še danes. V prispevku ”Vse najboljše, NATO: Največja nevarnost ni zunaj zavezništva, ampak znotraj”, ki je objavljen tudi na Portal plus, veleposlanik dr. Božo Cerar, član SDMO,ocenjuje vlogo in razmere v NATO s pogledom na ”zadnja štiri leta oziroma obdobje nepredvidljivega  Donalda Trumpa na čelu ZDA in vse bolj samosvojega turškega avtokratskega predsednika Erdogana”. Kritično pa se ozre tudi na odnos Slovenije do NATO.

Prispevek v priponki: dr. Božo Cerar – Vse najboljše, NATO- Največja nevarnost ni zunaj zavezništva, ampak znotraj