Avstrijsko predsedovanje v Evropski Uniji - Austrian Presidency in the European Union
v sredo, 15. februarja 2006 s pričetkom ob 17.00 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3 v Ljubljani.
Naš predavatelj je bil rojen na avstrijskem Koroškem v družini znanega in spoštovanega pripadnika slovenske zamejske narodnostne skupnosti. Maturiral je na dvojezični državni gimnaziji v Celovcu, diplomiral in doktoriral iz pravnih znanosti na Univerzi v Grazu, končal je Diplomatsko Akademijo na Dunaju in stopil v diplomatsko službo Republike Avstrije.

Kot avstrijski diplomat je nekajkrat služboval na samem avstrijskem zunanjem ministrstvu, nato v SFRJ, pri OZN v New Yorku, na Češkoslovaškem in je bil prvi direktor Avstrijskega kulturnega instituta v Pragi. Poleg tega je deloval v predstavništvih UNDP v Mongoliji in na Šri Lanki ter vodil Misijo OVSE v Sandžaku. L. 1996 je bil imenovan za prvega avstrijskega veleposlanika v BiH, od 20. januarja 2005 pa je avstrijski veleposlanik v Republiki Sloveniji.

Predavanje bo potekalo v slovenščini in angleščini.

Vljudno vabljeni!

dr. Jožef Kunič,