Politika Evropskih Integracij
v ponedeljek, 19. decembra 2005 ob 17.00 uri v Okrogli dvorani v poslovni stolpnici TR3, Trg republike 3, Ljubljana.
 Predavatelji bodo:
  • prof. dr. Radovan Vukadinović
  • doc. dr. Lidija Čehulić
  • doc. dr. Milan Jazbec

Prof. dr. Vukadinović je profesor mednarodnih političnih odnosov na Fakulteti za politične znanosti v Zagrebu. Je avtor mnogih knjig s področja mednarodnih odnosov, zunanje politike in diplomacije. Sodeluje v številnih domačih in mednarodnih znanstvenih projektih, konferencah in seminarjih. Je predsednik Atlantskega sveta RH, Centra za mednarodne študije HUMS in direktor Mednarodne poletne šole na Šipanu. Predava na mnogih svetovnih univerzah.

Doc. dr. Lidija Čehulić je docent na Fakulteti za politične znanosti v Zagrebu. Objavila je številne študije doma in v svetu in nekaj strokovnih knjig. Je urednica Zbornika Šipan, podpredsednica Atlantskega sveta RH ter članica International Studies Association. Predava na nekaj svetovnih univerzah ter sodeluje na mnogih mednarodnih konferencah.

Doc. dr. Milan Jazbec je diplomat, služboval je v Avstriji in na Švedskem. Je docent na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in avtor štirih knjig o diplomaciji.

Predavanje bo v hrvaškem in slovenskem jeziku, sledila bo razprava.

Prof. dr. Vukadinović in doc. dr. Čehulić nam bosta predstavila svojo najnovejšo knjigo POLITIKA EVROPSKIH INTEGRACIJ, ki jo bo mogoče kupiti ter sta jo avtorja kupcem pripravljena podpisati.

Po predavanju vas vabim, da skupaj nazdravimo prihajajočemu Novemu letu in tako svečano zaključimo letošnje društvene aktivnosti.

Prisrčno vabljeni!

dr. Jožef Kunič,