Position of the Slovak Republic concerning current problems of the European Union
v ponedeljek, 12. septembra 2005 s pričetkom ob 16.30 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3 v Ljubljani.
Eduard Kukan je l. 1964 diplomiral na Državnem institutu za mednarodne odnose v Moskvi in kasneje doktoriral iz pravnih ved na Karlovi Univerzi v Pragi. Od l. 1964 je delal na zunanjem ministrstvu ČSSR ter v češkoslovaških predstavništvih v Zambiji, ZDA in kot češkoslovaški veleposlanik v Etiopiji. L. 1990 je bil imenovan za stalnega predstavnika Češke in Slovaške Zvezne Republike in je s 1. januarjem 1993 postal prvi stalni predstavnik Republike Slovaške pri sedežu OZN v New Yorku. Od marca do decembra l. 1994 je bil zunanji minister Slovaške republike, nato pa je bil izvoljen za poslanca slovaškega parlamenta. Od oktobra 1998 je že v dveh vladah ponovno zunanji minister Slovaške republike. Poleg tega je v preteklosti opravljal vrsto funkcij v OZN, slovaškem parlamentu, Parlamentarni skupščini ZEU, v Interparlamentarni Uniji in v l. 1999-2001 bil posebni odposlanec generalnega sekretarja OZN za Balkan. L. 2004 je kandidiral za predsednika Slovaške Republike.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Vljudno vabljeni!

dr. Jožef Kunič,