Kosovo-trajno krizno žarišče ali samoodločba
v sredo, 16. februarja 2005 ob 17.00 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3, Ljubljana.
Predavatelj bo Drago Flis, zunanjepolitični komentator na Radiu Slovenija. Diplomirani politolog Drago Flis je večino svojega poklicnega dela posvetil mednarodnim odnosom. Po vstopu mednarodnih sil na Kosovo je kot sodelavec misije Ovse v Prištini deloval na področju podpore izgradnji medijskega sistema. V letih 1999 do 2001 se je na licu mesta seznanil z delovanjem mednarodne oblasti v kosovskem protektoratu. Pri svojem delu je posebno pozornost namenjal enemu temeljnih konfliktov območja Zahodnega Balkana albansko-srbskemu zgodovinskemu nasprotju in možnostim za znosno ureditev teh odnosov. Med bivanjem na Kosovu se je naučil albanščine, kar mu omogoča, da neposredno spremlja medije v obeh jezikih. Kosovskemu zapletu, ki je v zadnjih letih poglavitni del njegovega komentatorskega dela, je namenjeno predavanje, za katerega smo prepričani, da bo polemično in zanimivo.

Predavanje bo v slovenskem jeziku. Predavanju bo sledila razprava.

Vabljeni,

dr. Jožef Kunič,