Možnosti majhnih držav v zunanji politiki po 11. Septembru 2001
v sredo, 13. oktobra ob 17.00 v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg Republike 3, Ljubljana.
Prof.dr. Gáspár Bíró je redni sodelavec Inštituta za politične vede ter predavatelj na Pravni fakulteti univerze Eötvös Loránd v Budimpešti. Poleg ostalih funkcij je član podkomisije pri Združenih narodih za promocijo in zaščito človekovih pravic in član svetovalnega komiteja pri Svetu Evrope za konvencijo o zaščiti narodnih manjšin. Opravljal je več pomembnih funkcij v madžarski administraciji. Je avtor treh knjig: Az identitásválasztás szabadsága (The Free Choice of Identity), Bevezetés a nemzetközi politikai viszonyok tanulmányozásába (Introduction to the Study of International Political Relations) in Demokrácia és önrendelkezés a 21. század elején (Democracy and Self-Determination at the Beginning of the 21st century.

Udeležencem predavanja bomo razdelili fotokopijo študije "Manjšine v mednarodnih odnosih", katere avtor je prof. dr. Bíró.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Cenjeni gost bo pripravljen odgovarjati tudi na vaša vprašanja.

Vabljeni,

dr. Jožef Kunič,