15 years of international crisis management and post-conflict rehabilitation in former yugoslavia: l
v sredo, 29. septembra ob 17.00 v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg Republike 3, Ljubljana.
Veleposlanik dr.Mario Nobilo je bil veleposlanik R.Hrvaške pri OZN v New Yorku in veleposlanik pri OVSE na Dunaju. Opravljal je mnoge pomembne funkcije na Ministrstvu za zunanje zadeve R.Hrvaške. Je avtor številnih knjig in člankov iz mednarodnih odnosov ter občasni predavatelj na domačih in tujih univerzah. Je redni predavatelj na Diplomatski akademiji v Zagrebu in Vojni šoli Ministrstva za obrambo Republike Hrvaške. Kot udeleženec in organizator je bil na številnih mednarodnih seminarjih in strokovnih konferencah. Je eden od ustanoviteljev in prvi podpredsednik Evropskega gibanja za Hrvaško 1989. Bil je pogajalec v diplomatskih procesih na prostoru bivše Jugoslavije, kot so: Pogovori predsednikov republik bivše Jugoslavije, Brionski sporazum, Londonska konferenca, Ženevska konferenca, Washingtonski, Daytonski in Erdutski mirovni sporazumi. Odlikovan je bil z odličjem kneza Branimirja, s Spomenico domovinske hvaležnosti in z Odlikovanjem mesta Vukovar.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Cenjeni gost bo pripravljen odgovarjati tudi na vaša vprašanja.

Vabljeni,

dr. Jožef Kunič,