Odnosi med Slovenijo in Hrvaško
v sredo, 2.junija 2004 ob 17.00 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3, Ljubljana
Predavatelj bo Davor Gjenero, samostojni in neodvisni analitik.

Davor Gjenero je diplomiral na Fakulteti za politične vede v Zagrebu, kjer je tudi dokončal podiplomski študij iz vede o političnih ureditvah. Bil je asistent na fakulteti, objavljal je v več znanstvenih časopisih o političnih ureditvah, o komparativnih političnih sistemih, o volilnih sistemih in o strankarskih sistemih. Sodeloval je na več znanstvenih in strokovnih projektih v zvezi z reformo osnovnega ustavnega sistema, z organiziranjem političnih strank, v zvezi z decentralizacijo in dekoncentracijo oblasti ter projektih s področja politike zaščite manjšin. Bil je politični svetovalec nevladnih organizacij Glas99 pred volitvami na Hrvaškem leta 2000. Po spremembi oblasti je bil član Sveta Ministrstva za zunanje zadeve Republike Hrvaške, krajši čas pa tudi svetovalec v kabinetu ministra.

Svoje zanimive, jasne in kritične analize pogosto objavlja v slovenskem dnevniku Delo.

Predavanje bo v hrvaškem jeziku, predavatelj pa tekoče govori tudi slovensko. Predavanju bo sledila razprava.

Vabljeni!

dr. Jožef Kunič,