The Transformation of NATO
Predavanje bo potekalo v angleščini in sicer v sredo, 11. februarja 2004 s pričetkom ob 17.30 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3 v Ljubljani.
Predavatelj je leta 1966 diplomiral na Georgetown University School of Foreign Service in leta 1967 vstopil v Korpus mornariške pehote (US Marine Corps) s činom podporočnika. V svoji vojaški karjeri je služboval v ZDA, Vietnamu, na Japonskem, v Iraku, Turčiji in ZRN, od koder je vodil operacije v Bosni in Hercegovini in v Republiki Makedoniji. James L. Jones je končal najvišje vojaške šole v ZDA vključno z National War College. V čin brigadnega generala je napredoval leta 1992 in v čin generala pa leta 1999, ko je postal poveljnik Korpusa mornariške pehote ZDA. Prejel je številna odlikovanja ZDA in drugih držav. General James L. Jones je od januarja 2003 vrhovni zavezniški poveljnik v Evropi (SACEUR), od julija 2003 vodi Zavezniško poveljstvo za operacije (ACO) in je hkrati poveljnik evropskega poveljstva oboroženih sil ZDA (COMUSEUCOM). Slednje pokriva vojaške interese ZDA v odnosu do 93 držav Evrope, Afrike in dela Bližnjega Vzhoda.

Vabljeni!

dr. Jožef Kunič,

dr. Anton Bebler
predsednik ZASS

Opomba: Z ozirom na napet program generalovega obiska Vas prosimo, da zasedete svoje mesto ob 17.25 uri!