Security in the Mediterranean
V torek, 16. aprila 2013, ob 17.00 v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice, Trg republike 3, Ljubljana
Predavatelj je vstopil v Italijansko mornarico l. 1966 in do svoje upokojitve služboval na večih bojnih ladjah, v poveljstvih ter predaval v italijanskih vojaških šolah in akademijah, vse do najvišjih. Del svoje kariere je prebil na visokih položajih v organih in poveljstvih NATO. V l. 2002-2005 je poveljeval pomorskim silam NATO v Južni Evropi in v l. 2005-2008 je deloval kot stalni vojaški predstavnik Italije pri NATO in pri Vojaškem odboru EU.
Admiral Sanfelice di Monteforte je avtor večih knjig ter eden od najbolj uglednih italijanskih vojaških intelektualcev in teoretikov. Po upokojitvi iz Italijanske mornarice poučuje na nekaj vojaških akademijah in civilnih univerzah, vključno z Univerzo v Trstu.
Vljudno vabljeni!

Dr. Jožef Kunič                                                            Dr. Anton Bebler
        Predsednik Slovenskega društva
             za mednarodne odnose                                      Predsednik Evro-atlantskega sveta Slovenije