Blagi prosvetitelj narodov finskega pravnika Marttija Koskenniemija
Predstavitev knjige finskega pravnika Marttija Koskenniemija Blagi prosvetitelj narodov, ki jo je Ministrstvo za zunanje zadeve RS, skupaj z Založbo FDV in Slovenskim društvom za mednarodne odnose, organiziralo v prostorih Trubarjeve hiše literature, je v nabito polno predavalnico privabila množico slušateljev. Ugledni predavatelji so predstavili knjigo in spodbudili debato ter odgovarjali na vprašanja. Moderator predstavitve, dr. Erik Kerševan je po uvodnem nagovoru dr. Boža Cerarja z Ministrstva za zunanje zadeve predstavil predavatelje in jim predal besedo. Dr. Andraž Zidar je predstavil vsebino in pomen slovenskega prevoda knjige kot nekako enciklopedijo teorije mednarodnega prava, z velikim poudarkom na etičnosti. Dr. Milan Brglez je povedal nekaj besed o avtorju in njegovih delih ter podal svoj osebni pogled na avtorjev prispevek k mednarodnemu pravu, tudi s poudarkom odgovornosti mednarodnega pravnika. Prof. Iztok Simoniti je poudaril, da brez poseganja na tuje področje mednarodnega prava ni možno izvajati, problem etike in etosa je tu glavno vprašanje. Menil je, da mora pravo biti tudi pravično. G. Robert Kojc je najavil tudi tretjo in četrto publikacijo, ki sta že v prvi fazi nastajanja. Naslednja publikacija bo obravnavala sklepanje mednarodnih pravnih pogodb. Vsi so se zavzeli za nadaljnjo podporo projektu.
Po predstavitvi pogledov in razmišljanj predavateljev o knjigi Marttija Koskenniemija in pomenu mednarodnega prava, je moderator prireditve odprl možnost razprave in postavljanja vprašanj, kar so slušatelji tudi izkoristili.