Martti Koskenniemi - Blagi prosvetitelj narodov
V četrtek, 26. 4. 2012 ob 12.00 uri v Trubarjevi hiši literature, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana

Martti Koskenniemi

Blagi prosvetitelj narodov

Vzpon in padec mednarodnega prava 1870-1960

»Blagi prosvetitelj narodov« je druga publikacija Zbirke Mednarodno pravo, ki nastaja v sodelovanju Ministrstva za zunanje zadeve in akademske založbe Fakultete za družbene vede, in s katero želimo doprinesti k proučevanju mednarodnega prava v Sloveniji ter ga  približati slovenski javnosti. Avtor Martti Koskenniemi, svetovno uveljavljen finski pravnik, se v svojem delu loteva intelektualno zgodovinske obravnave mednarodnopravnih vprašanj. Z zgodovinskega, sociološkega, filozofskega in politološkega vidika proučuje razmišljanja najpomembnejših teoretikov mednarodnega prava v obdobju 1870 -1960, kar predstavlja pomemben prispevek k razumevanju in nadaljnjemu razvoju mednarodnopravne znanosti.

Uvodni nagovor bo imel dr. Božo Cerar, državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, moderator prireditve pa bo dr. Erik Kerševan, generalni sekretar Ustavnega sodišča Republike Slovenije in profesor na Pravni fakulteti vLjubljani.

Pri predstavitvi knjige in razpravi o njenem pomenu bodo sodelovali:

-    dr. Andraž Zidar, raziskovalec na Britanskem inštitutu za mednarodno in primerjalno pravo v Londonu in glavni urednik Zbirke Mednarodno pravo,

-       dr. Iztok Simoniti, profesor na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in diplomat,

-       dr. Milan Brglez, docent na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in

-       Robert Kojc, v. d. generalnega direktorja Direktorata za mednarodno pravo in zaščito interesov na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Slovenski prevod knjige je v elektronski obliki že dostopen na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, tiskani izvod pa bo mogoče po znižani ceni kupiti na kraju dogodka.

Vljudno vabljeni!