Prof. dr. Ernest Petrič: Zunanja politika
V torek, 28. septembra 2010, ob 17.00 v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice, Trg republike 3, Ljubljana.
Skupaj s Klubom nekdanjih slovenskih veleposlanikov predstavljmo najnovejšo knjigo prof. dr. Ernesta Petriča z naslovom Zunanja politika.

Poleg avtorja bodo vsebino knjige predstavili dr. Milan Brglez, dr. Jožef Kunič in amb. Peter Toš. Predstavitev pomaga realizirati MZZ RS.

Prof. dr. Petrič je tako poznavalec teorije zunanje politike kot izkušen praktik. Je sodnik ustavnega sodišča Republike Slovenije, član in bivši predsednik Komisije za mednarodno pravo in profesor mednarodnega prava in mednarodnih odnosov. Med drugim je bil veleposlanik RS v ZDA, veleposlanik SFRJ v Indiji, član in predsednik Sveta guvernerjev Mednarodne agencije za atomsko energijo in državni sekretar na MZZ RS.

Ob predstavitvi bomo razpravljali tudi o slovenski zunanji politiki in delovanju njene diplomacije.

Prisrčno vabljeni!

dr. Jožef Kunič,                                                                               amb. Peter Toš

predsednik SDMO                                                                            predsednik KNSV