The upcoming presidential election in Poland as reflection of the post-1990 political change....
V sredo, 26. maja 2010 s pričetkom ob 17.00 uri v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3 v Ljubljani.

Profesor Jerzy Wiatr je eden izmed mednarodno najbolj znanih poljskih družboslovcev, avtor več desetih knjig v večih jezikih, vplivni publicist in mislec na poljski politični levici. Diplomiral in doktoriral je na Univerzi Varšave in je zaslužni profesor iste univerze. Predaval je na številnih univerzah v svoji državi, v ZDA in Zahodni Evropi. Je častni senator Univerze v Ljubljani, častni doktor na nekaj drugih univerzah, član Evropske Akademije znanosti, umetnosti in humanistike, nekdanji predsednik in podpredsednik v večih mednarodnih socioloških in politoloških združenjih (IPSA, ISA, CEPSA itn.), nekdanji poljski poslanec in minister za šolstvo. Je rektor Visoke evropske šole prava in uprave v Varšavi.

V veselje nama je, da Vas v imenu Združenja Evro-Atlantski svet Slovenije in Slovenskega društva za mednarodne odnose vljudno povabiva na predavanje, ki ga bo prof. dr. Jerzy Wiatr podal v angleščini.

Vljudno vabljeni!

Dr. Anton Bebler                                                     Dr. Jožef Kunič

Predsednik EASS                                                   Predsednik SDMO