Josip Broz Tito in poglavitne etape njegove zunanje politike (1943 – 1980)
V sredo, 24. februarja 2010 ob 17.00 uri v Konferenčni dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3, Ljubljana

Prof. dr. Jože Pirjevec je redni profesor na univerzi v Trstu in univerzi v Kopru. Je dopisni član SAZU in predsednik odbora za preučevanje narodnih manjšin. S pomočjo prestižnih štipendij (Alexander v Humboldt-Stiftung, Nobelov inštitut v Oslu, Kennan Institute v Washingtonu, Sovjetska akademija znanosti in umetnosti) je raziskoval v poglavitnih evropskih in ameriških bibliotekah. Poleg številnih razprav, objavljenih v znanstvenih revijah in zbornikih doma in po svetu, je izdal devet knjižnih monografij.

Svoje zanimive, jasne in kritične analize pogosto objavlja v slovenskih časopisih in revijah ter v Primorskem dnevniku, v katerem ima znano cenjeno tedensko kolumno. Znan je po svojih izjemno zanimivih in kritičnih nastopih.

Predavanje bo v slovenskem jeziku.

Prisrčno vabljeni!

dr. Jožef Kunič                                                                                                                                       predsednik SDMO