Russian Federation and the European Union: Present and Future Cooperation
V torek, 12. februarja 2008 ob 16.00 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3, Ljubljana

Predavatelj g. Dmitrij Poljanskij je diplomiral na Moskovski državni univerzi in nato končal še Diplomatsko akademijo MZZ Ruske Federacije. Od l. 1993 je v ruski diplomatski službi. Služboval je na samem ministrstvu ter v diplomatskih predstavništvih RF v Tuniziji, pri Evropski Uniji v Belgiji, v Avstriji, na Švedskem in v Nemčiji. Minister svetnik D. Poljanskij je načelnik oddelka za odnose z EU na zunanjem ministrstvu RF in član ruske delegacije na uradnih pogovorih 12. – 13. februarja, 2008 na Brdu pri Kranju. G. Poljanskij bo spregovoril tako o stičnih točkah kakor tudi o nekaterih vprašanjih, glede katerih se stališča EU in RF vsaj delno ne ujemajo (nov sporazum o sodelovanju, Kosovo, ameriški protiraketni ščit itn.). Po predavanju bo g. Poljanskij odgovarjal na vprašanja prisotnih.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Dr. Jožef Kunič                                                                          Dr. Anton Bebler
Predsednik SDMO                                                                      Predsednik EASS