Predavanje bo potekalo v angleščini in sicer v torek, 27. marca 2007 s pričetkom ob 17.00 uri v Okrogli dvorani v pritličju poslovne stolpnice TR3, Trg republike 3 v Ljubljani.

Spoštovani(a),

V veselje nam je, da Vas v imenu Združenja Evro-Atlantski svet Slovenije in Slovenskega društva za mednarodne odnose vljudno vabimo na predavanje Nj. Eksc. Dana Ashbela, izrednega in pooblaščenega veleposlanika Države Izrael v Sloveniji in Avstriji, na temo

"The sources of conflicts and violence in the Near and Middle East: an Israeli view"

Naš predavatelj je bil rojen v Tel Avivu in je odraščal v Haifi. Diplomiral in magistriral je iz političnih ved na Univerzi v Haifi in je l. 1975 stopil v diplomatsko službo svoje države. Kot poklicni diplomat je nekajkrat služboval na samem izraelskem zunanjem ministrstvu, v ZRN, Avstriji, Veliki Britaniji, ZDA, bil je direktor druge evropske uprave in uprave za multilateralno diplomacijo izraelskega zunanjega ministrstva. Poleg tega je predaval na Nacionalnem obrambnem koledžu. L. 2005 je bil imenovan za izraelskega veleposlanika v Avstriji, l. 2006 pa je bil akreditiran tudi kot veleposlanik v Republiki Sloveniji.

Vabljeni!

Dr. Jožef Kunič                                                                                        Dr. Anton Bebler

Predsednik SDMO                                                                                     Predsednik EASS