Nagovor predsednika

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec,


Slovensko društvo za mednarodne odnose (SDMO) je nadstrankarsko društvo. Ustanovljeno je bilo 1991, duhovni oče in prvi njegov predsednik pa je bil upokojeni veleposlanik, kozmopolit in eden najprominentnejših slovenskih diplomatov dr. Rudi Čačinovič. Naše društvo organizira predavanja, razprave ter srečanja tako z domačimi kot tudi s tujimi strokovnjaki. Obiskovalci teh prireditev se lahko informirajo o posameznih dogodkih ter procesih, ki so pomembni za razumevanje tega kar se dogaja v našem vse bolj prepletenem svetu. Ti dogodki in procesi seveda velikokrat presegajo zunanjo politiko posamezne države. 


Širše gledano je poslanstvo našega društva čim večja odprtost Slovenije v svet. Vabila na dogodke, ki jih občasno prirejamo tudi skupaj z drugimi društvi, so objavljena na tej spletni strani. Sicer pa ste vabljeni na naše dogodke, četudi posebnega vabila nanje ne boste prejeli. 


Čim večja odprtost Slovenije v svet je predpogoj za njeno uspešnost in za njeno uspešnost in za njeno čim večjo razvitost. Zato so društva kot je SDMO gotovo potrebna. Na dogodkih, ki jih prirejamo,se boste lahko informirali. Na dogodkih, ki jih prirejamo, se tudi krešejo različna mnenja, kar je seveda lahko samo pozitivno. Vsak obiskovalec naše spletne strani in naših dogodkov je vabljen, da izrazi svoje mnenje. Odprti smo seveda Vašim predlogom in sugestijam.


Z odličnim spoštovanjem in prisrčno vabljeni!Mag. Bojan  Grobovšek, zaslužni predsednik SDMO

E-novice
Naročite se na novice in bodite pravočasno obveščeni o vseh novostih in dogodkih.
Vpišite svoj e-naslov
© 2007 SDMO - Vse pravice pridržane Politika zasebnosti Avtorji