Predsednik, član predsedstva
Mag. Bojan Grobovšek
Bojan  Grobovšek, rojen 26.10. 1949 v Ljubljani, je do šestnajstega leta  rasel v Trstu in v Gradcu. Maturiral je na klasični gimnaziji v Ljubljani.

Na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo v Ljubljani je 1974 diplomiral iz sociologije. Podiplomsko se je izobraževal na ISS (Institute for Social Studies) v Den Haagu in nato v Bologni na The Johns Hopkins University, kjer je 1985 magistriral iz mednarodnih odnosov. Jezikovne tečaje je obiskoval na univerzah v Salamanki in v Montpellierju. Piše in govori v angleščini, italijanščini, nemščini in španščini, govori v francoščini, poljščini in v srbohrvaščini.

Od 1975 do 1980 je bil asistent na katedri za politologijo na FSPN, nato novinar komentator v zunanjepolitični redakciji najprej Radia, nato pa Televizije Ljubljana. Od 1987 do 1991 je bil dopisnik Dela in RTV z Dunaja, od koder je novinarsko spremljal tudi dogodke na Madžarskem in na Češkoslovaškem.

Januarja 1992 je stopil v slovensko  diplomacijo in bil naprej prvi odpravnik poslov, nato pa  svetovalec  na slovenskem veleposlaništvu na Dunaju. Od  januarja 1995 do julija 1999 je bil prvi slovenski veleposlaniik na Poljskem in veleposlanik v Romuniji s sedežem v Varšavi. Od julija 2001 do julija 2005 je bil veleposlanik v Argentini ter veleposlanik v Braziliji, Čilu in Urugvaju s sedežem v Buenos Airesu. Od maja 2009 do juniija  2013 je bl veleposlanik v Švici in veleposlanik v Lihtenštajnu s sedežem v Bernu. V Ljubljani je na ministrstvu za zunanje zadeve opravljal različne zadolžitve.

Je avtor knjig Mirovna gibanja  in evrorakete (Ljubljana 1984, Beograd 1987), Homo diplomaticus slovenicus (Ljubljana 2000) in Razmišljanja o Sloveniji (Ljubljana 2007). Publiciral je v revijah Teorija in praksa, Medjunarodna politika, Europäische  Rundschau, Nova revija  ter v drugih publikacijah. Prevedel je avtobiografijo Simona Wiesenthala Pravica, ne maščevanje (Ljubljana 1994).

Bil je član IO Sindikata slovenskih diplomatov in zunanji  član Avstrijskega instituta za mirovna vprašanja. Zaradi izrednih zaslug za poljsko-slovenske odnose je bil odlikovan s Poveljniškim križem  reda za zasluge Republike Poljske. Sedaj je predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose.

Je poročen, ima dva sina.